INFORMÁCIÓK cégeknek a BProf üzemmérnök-informatikus képzés kooperatív szakaszáHOZA BProf üzemmérnök-informatikus képzéssel kapcsolatos tájékoztató anyagok:

Szerződések (Együttműködési megállapodás)

Az együttműködési megállapodásokat a BME Jogi Igazgatósága dolgozta ki kifejezetten a kooperatív képzésekhez. Két formája létezik: a háromoldalú megállapodás a Vállalat, az Egyetem és az Iskolaszövetkezet között jön létre, a kétoldalú megállapodás pedig közvetlenül a Vállalat és az Egyetem között. Utóbbi esetben a Vállalat a képzéshez kapcsolódó valamennyi nyilvántartási, adózási, elszámolási feladatot maga látja el. Mindkét szerződés határozatlan időre jön létre, minden tanévben egy melléklet (nyilatkozat) születik hozzá az adott tanévben fogadni kívánt hallgatók számáról.

Az elektronikus "okos dokumentumok" már megszövegezésre kerültek, a cégeknek csak saját adataikat kell kitölteniük, majd a dokumentumot letöltve vagy elektronikus aláírást követően, vagy kinyomtatás után hagyományos aláírással ellátva is beküldhetők. Hagyományos aláírás után a papíralapú dokumentum(ok) megfelelő példányszámú beküldése szükséges, a beszkennelt változat nem elfogadható. Lehetőség szerint a szöveg változtatását nem javasoljuk, mivel ebben az esetben a szerződések újraellenőrzése és jóváhagyása szükséges a BME Jogi Igazgatóság által (időigényes). 

TEENDŐK

A kooperatív képzéshez csatlakozni kívánó cégektől a következő döntéseket/reakciókat várjuk:

 • Előzetes szándéknyilatkozat jelzése ennek a formnak a kitöltésével - határidő 2023. január 12.
  Az előzetes szándéknyilatkozat a cég nevét és a kapcsolattartó adatait tartalmazza, valamint  egy következmények nélküli becsült számot ad meg a 2023 szeptembertől kooperatív képzésre fogadni kívánt hallgatókra.
 • Téma- és leendő szakmai konzulens adatainak megadása ügyében telefonon keressük meg az  űrlapon megadott kapcsolattartót - határidő 2023. január 31.

 • Együttműködési megállapodás és a melléklet kitöltése és beküldése - határidő 2023. március 31.
  Ha van már korábban megkötött 2 vagy 3 oldalú megállapodása, akkor csak a melléklet kitöltése szükséges a kért határidőig. A beküldési címet később pontosítjuk.

 

A téma- és konzulensadatok előzetes (tájékoztató) információk a hallgatók jelentkezéséhez, ezeket rögzítjük a Kooperatív Portálon, ahol a hallgatók tájékozódnak, majd jelentkeznek az általuk kiválasztott témákra. Az adatok rögzítésekor a vállalati partnerek (kapcsolattartó, konzulens) email értesítést kapnak, amely alapján regisztrálni tudnak a Portálon. Innen kezdve valamennyi információs folyamat a Portálon végezhető, a partnerek számára tájékoztatók állnak rendelkezésre a Portál kezeléséhez. A témák pontosítása (konkrét feladatkiírás) a képzés elindulásakor lesz szükséges.

További teendők lesznek a tavaszi és a nyári időszakban:

 • a témákat meghirdető tanszékek felkérhetik a vállalatokat tevékenységük rövid bemutatására a hallgatók számára (február - május)
 • a hallgatók jelentkeznek az általuk kiválasztott témákra, bemutatkoznak a vállalatoknál, interjúkon vesznek részt (április 15 - június vége)
 • amennyiben a hallgató és a vállalt között megállapodás jön létre adott témára, azt rögzítik a Portálon (április 15 - június vége)
 • hallgatók végleges besorolása a megszületett megállapodások alapján (június vége)
 • munkaszerződések megkötése a hallgatókkal/iskolaszövetkezettel (besorolás után nyáron)
 • kooperatív képzés megkezdése (2023. szeptember 1.) A nyári időszakban a hallgató vállalhat munkát a kiválasztott cégnél, azonban ez a tevékenység nem képezi a kooperatív képzés részét.

További információk

A kooperatív képzés szervezésében együttműködő partnerünk a Schönherz Iskolaszövetkezet.
Kérdéseiket ezen a címen várjuk: fenyo.mate@schis.hu vagy info@vik.bme.hu

 


Partnereink 2022

Accenture Industrial Software Solutions Kft. msg Plaut Hungary Kft.
Accenture Tanácsadó Kft. Nemzetbiztonsági Szakszolgálat
ALLWIN Informatika Kft. Noreg Kft.
ATOS Magyarország Kft. Nova Services Zrt.
BKB Solutions Kft. NTT Magyarország Kft.
Case Solvers Kft. OTP Mobil Kft.
CASON Innovation Kft. PharmaCloud Kft
Cisco Systems Magyarország Kft. Quadron Kibervédelmi Kft
Continental Automotive Régens Zrt.
Hungary Kft. Rexfilm Kft
DXC Technology Roland Berger Kft.
Easyway Systems Kft. Simplexion Informatikai Kft.
Fundamenta Telvice Kft.
hofer controls Kft. THE IT Solutions Kft.
ICF Tech Hungary Kft. thyssenkrupp Component Technology Hungary Kft.
Infineon Technologies Cegléd Kft. Tresorit Kft.
Invitech ICT Services Kft. T-Systems Magyarország Zrt.
Magyar Telekom Nyrt. ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft.
MI Software Kft. United Consult Zrt.
MOBILEGAP Magyarország Zrt. Webtown-Informatika Kft.
MOL IT&Digital GBS Kft. Webváltó Kft.

Partnerek korábbi években:

2021