Oltáskampány hackathon

2021. december 10. – 2021. december 11.

A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság (MEMT) a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központtal (EMK) közösen, az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Irodája és a Magyar Tudományos Akadémia Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottsága szakmai támogatásával szervezi meg az „Oltáskampány – Te hogy csinálnád?” hackathont, egy innovációs versenyt egyetemi hallgatók számára. Több tudományterület – többek között az informatika, az egészségügy, és a kommunikáció – kapcsolódik és dolgozik össze ezen az ötletversenyen, kiegészülve jövendőbeli kreatív szakemberekkel.

Versenyünk az egyik legégetőbb társadalmi problémára próbál reflektálni, a COVID vakcinációra, mint a járványkezelés legfontosabb pontjára.

Te hogy csinálnád? - Hiszünk abban, hogy az emberek meggyőzhetőek! Olyan egyetemi hallgatókat várunk, akik csapatban kreatív és hatékony megoldást tudnak kitalálni, kidolgozni és előadni.

A versenyt a pandémiára való tekintettel online rendezzük meg 2021. december 10-11-én. Az első három helyezett - az Innovációs és Tehchnológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően - jelentős pénzjutalomban részesül, amelynek egy részét a megoldásuk, kampányuk megvalósítására fordítják.

A MEMT Facebook oldalán folyamatosan frissítjük a híreket, a weboldalán pedig további információk érhetők el:

https://www.facebook.com/events/200820542132563/?ref=newsfeed

https://memt.hu/oltaskampany-te-hogy-csinalnad/

Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzhRUtqO6_QJ2G9CMk1bIARdBy2RYpoxjtTjW472lWRffqAg/formrestricted" 

 

NVIDIA Deep Learning Institute -TMIT workshop

2021. december 13.

Ingyenes TMIT & NVIDIA Deep Learning Institute egész napos workshop

A BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék az NVIDIA Deep Learning Institute (DLI)-al közösen 2021. december 13-án 9-17 óra között rendezi meg a következő egész napos workshopot "Building Transformer-Based NLP Applications" címmel. Az eseményen csak non-profit kutatólaboratóriumok, illetve egyetemek munkatársai és hallgatói vehetnek részt - számukra a regisztráció ingyenes: https://bit.ly/dli2021nlp
A regisztráció során intézményi email cím megadása szükséges.

A workshop középhaladó - haladó szintű, a természetes nyelvfeldolgozás legújabb deep learning alapú módszereit mutatja be, továbbá kitér a modellek hatékony futtatására is. A workshopot sikeresen teljesítő résztvevők NVIDIA DLI igazolást kapnak. Az esemény nyelve angol és online kerül megrendezésre a Microsoft Teams platformon.

Adatelemzés- és felderítés nagyvárosi szolgáltatásokban webinar

2021. december 14.

Adatelemzés- és felderítés nagyvárosi szolgáltatásokban (urban mobility)

 

A BME,  a Politecnico di Milano és az Universidad Politécnico de Madrid együttműködésében az EIT Urban Mobility támogatásával megvalósuló „Agile Data Analysis (ADA)” projektben

(link: https://www.urbandatascience.com/) elkészült kurzusokat, és az adatelemzés kihívásait és lehetőségeit bemutató webinart tartunk, melyre ipari szakértőket és a téma iránt érdeklődő hallgatókat egyaránt várunk.

A webinar időpontja 2021.12.14. kedd 16:00-18:00, nyelve angol.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (link: https://www.eventbrite.com/e/data-exploration-for-improved-urban-mobility-services-tickets-221442288847)

Kapcsolattartó: Dr. Gönczy László, BME MIT (gonczy.laszlo@vik.bme.hu)

Papp Dávid PhD védése online

2021. december 16.

Papp Dávid online PhD védése december 16-án 12.15 h-kor kezdődik.

Tézisek

LINK