Felvételi 2016

2016. január 13.

2016. február 15. a felvételi jelentkezések határideje.

Ambíciózus és elhivatott hallgatóknak ajánljuk figyelmébe az IMSc képzést. 

Az IMSc képzésre a sikeres felvételi értesítés után lehet jelentkezni az alábbi követelmények teljesülése esetén:

Felvételi létszám és bekerülési feltételek az egyetemi tanulmányaikat 2016 szeptemberében megkezdők esetében:

-    Létszámkeret mindkét szakon külön-külön 60-60 fő. 

-    A programot a Kar a 2016 nyarán - az országos felvételi eljárás keretében - villamosmérnöki vagy mérnök informatikus alapszakra (BSc) felvételt nyertek körében hirdeti meg.

-    A programra minden egyéb feltételvizsgálat nélkül felvételt nyernek azok a jelentkezők, akik  a matematika, fizika, informatika II. OKTV, és az informatikai alapismeretek, valamint elektronikai alapismeretek SZÉTV tanulmányi versenyek 1-10 helyezettjei. 

-    Rajtuk kívül azok is jelentkezhetnek, akik emelt szintű érettségit tettek matematikából vagy fizikából, vagy ugyanezen a tárgyak egyikéből OKTV tanulmányi verseny 11-30. helyezettjei. A jelentkezők rangsorolása felvételi pontszám+pluszpont rendszerben elért pontszám alapján, a felvételi döntés pedig a létszámkorlát figyelembevételével meghatározott minimumpontszám ("vonalhúzás") alapján történik. A felvételi pontszám az országos felvételi eljárás során elért pontszám, amelyhez a rangsoroláskor pluszpontok adódnak a matematika, fizika, informatika II. OKTV, és az informatikai alapismeretek, valamint elektronikai alapismeretek SZÉTV tanulmányi versenyek 11-30. helyezettjei esetében, ill. azoknál, akik egy második emelt szintű érettségi vizsgával rendelkeznek matematikából vagy fizikából. (A felvételi eljárás további részleteit a Kar 2016 júniusáig dolgozza ki.).

-    Azok, akik valamilyen okból a felvételi kritériumnak nem felelnek meg,  vagy kevés pontot értek el, a becsatlakozás ágán egy (vagy két) szemeszterrel később - mintatanterv szerinti haladás esetén, és tanulmányi eredmény sorrend alapján - a felvehető létszám mértékéig csatlakozhatnak. 2017-től a Kar a becsatlakozók létszámkeretét úgy határozza meg, hogy az évfolyamok létszáma egyik szakon se haladja meg a 80 főt.

Felvi honlap

Miért a BME VIK?