Hétpecsétes dolgozat

2015. szeptember 18.

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kihirdette az „Év információbiztonsági dolgozata” pályázat nyertesét. Az idén már tízedik alkalommal kiírt pályázattal az Egyesület célja, hogy támogassa azokat a főiskolai és egyetemi hallgatókat, akik szakdolgozatukat az információbiztonság témakörében írják

Az „Év információbiztonsági szak- és diplomadolgozata” cím olyan nyilvános pályázatként lett meghirdetve, amelyen a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói indulhattak.

Simon Benedek a BME hallgatója a „Strukturális deanonimizációs algoritmusok elemzése és fejlesztése” című dolgozatával jelentkezett és nyerte meg a diplomadolgozat kategóriát. Benedek rámutatott arra, hogy a közösségi hálókon megosztott személyes információkhoz számos fél hozzáférhet, többek között a hálózat üzemeltetője, aki közzé teheti az információkat kutatási célra, vagy eladhatja ipari partnereinek, az egyértelmű azonosítókat (név, cím, e-mail cím) eltávolítva. Ám ezek az anonimizációk sajnálatos módon visszafordíthatók, ami visszaélések forrása is lehet.

További részletek a prim.hu oldalon