Demola másképp

2015. április 24.

Több mint egytucatnyi társával a Demola inkubációs rendszerből került ki eddig a nemzetközileg is sikeres HandInScan, és Rabbit projekt is, valamint a Canon nyomtatók új fejlesztései, amelyek társai most újabb mérföldkőhöz érkeztek.

A Demola inkubáció továbbfejlesztéséről szóló megállapodást Péceli Gábor, a BME rektora és Korányi László, - a Demola működtetését a jövőben új szintre emelő - Technopolitan Zrt. vezérigazgatója, a Nemzeti Innovációs Hivatal korábbi elnökhelyettese kötötte meg. Az aláíráson jelen volt a Demola jogtulajdonosának képviselője, a Technopolitan partnere, Ville Kairamo úr. Az eseményt üdvözölte Pasi Tuominen Finnország Budapesti nagykövete, aki kiemelte, hogy „a magyar-finn kapcsolatok egyik legfontosabb területe az innováció és külön örömére szolgál, hogy finn-magyar együttműködésben fejlesztik tovább a Demola tevékenységet, ezt a világszerte sikeres finn egyetemi-ipari-startup modellt Magyarországon".

Teljes cikk

2015-ben már 11 országban működnek Demola központok, ahol 37 egyetemről több mint 2000 egyetemi hallgató, 450 innovációs projekten dolgozik, közel 300 vállalattal együttműködve.

hvg.hu