Gratulálunk!

2023. szeptember 11.

Bandúr Tamás és Koncsik Zsolt, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar hallgatói nyerték el az EuroSkills 2023 ICT Specialists szakmai aranyérmet.

A két magyar versenyző az EuroSkills 2023 szakmai Európa-bajnokság győztese lett informatikai rendszerüzemeltető kategóriában. A saját kategóriában elért győzelem mellett az összes szakma figyelembevételével Jos de Goey – Best in Europe díjjal Európa legjobbja lettek.

https://novekedes.hu/hirek/ot-magyar-aranyerem-a-szakmak-europa-bajnoksagan

HTTP alapítvány közleménye:

Kiemelkedő tehetsége, kreativitása és rendkívül pozitív hozzáállása alapján már a tréning alatt lehetett sejteni, hogy esélyes a dobogóra. A verseny három napja alatt aztán bizonyította klasszisát, hiszen fantasztikus teljesítményével kétséget sem hagyott afelől, hogy ő most Európa legjobb fiatal webfejlesztője.
A rendszerüzemeltetők két fős csapatban versenyeztek. Hazánkat Bandúr Tamás és Koncsik Zsolt képviselte, akik a budapesti Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikum diákjai voltak, de jelenleg már a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói. A két fiatal szintén hosszú és nagyon intenzív felkészítésen vett részt Csőke János szakértő vezetésével, aki maga is egykori EuroSkills aranyérmes versenyző. Tamás és Zsolt történelmet írt, mert a szinte hibátlan, 97%-os teljesítményük példa nélküli a verseny történetében.
     Kiadó: A Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány (HTTP Alapítvány)