Gratulálunk!

2023. március 16.

A VIK két kutatója senior kutatói  Fulbright ösztöndíjat nyert el

A 2023/2024-es tanévre a VIK két kutatója, Dr. Biczók Gergely (HIT) egy. docens  és Dr. Kollár Zsolt (MIT) egy. docens , elnyerték a US Department of State Fulbright ösztöndíját, melynek keretében kutatásaikat az Amerikai Egyesült Államokban végezhetik. A Fulbright ösztöndíj minden tudományterületről pályázható; ebben az évben összesen 14 magyar kutató nyerte el.

Dr. Biczók Gergely, a Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékegy. docense 2024 májusa és augusztusa között a University of Michigan-en lesz vendégkutató Prof. Mingyan Liu csoportjában. Kutatási témája a gazdasági ösztönzők vizsgálata és tervezése hálózatba kötött rendszerekben, különös tekintettel az alkalmazott kiberbiztonsági, adatvédelmi és gépi tanulási mechanizmusok kölcsönhatásaira. Biczók Gergely PhD hallgatóként már részesült Fulbright ösztöndíjban. (2007/2008, Northwestern).

Dr. Kollár Zsolt, a Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék egy. docense 2023 augusztus elejétől december végéig a Kennesaw State University-n lesz vendégkutató Prof. Hoseon Lee csoportjában. Kutatási témája a mesterséges intelligencia alkalmazása jelfeldolgozási problémákra illetve nyalábformálási eljárások optimalizálása. Emellett az egyetemi oktatásban is részt fog venni.

Gratulálunk!

 Aktuális felhívások: https://www.fulbright.hu/

---------