Gratulálunk!

2022. december 7.

Gratulálunk!

Gallik Zoltán harmadéves mérnökinformatikus hallgató, valamint csapattársai  Barabás Martin és  Dancs Balázs  a Debreceni Egyetem Regionális Programozói Csapatversenyén első helyet értek el 2. (egyetemi) kategóriában Bohócok néven, a BME-t képviselve. A verseny honlapja itt, és az eredmény itt érhető el. 

Háttér: 

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara a 2022/2023-as tanév őszi félévében immár kilencedik alkalommal rendezte meg a DEIK Regionális Programozó Csapatversenyt.

A verseny célja: A számítógépes programozó csapatversenyek népszerűsítése, illetve a versenyben részt vevők csapatmunkájának, algoritmikus programozói tudásának fejlesztése és összemérése regionális szinten. A versenyre a Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben működő oktatási intézmények, valamint a versenybizottság által meghívott egyéb oktatási intézmények csapatai nevezhetnek.

A verseny résztvevői: A verseny három kategóriában került meghirdetésre.

  • Az I. kategóriában a középiskolák érettségivel nem rendelkező, egyazon intézmény (tipikusan 9–12. osztályos) tanulóiból álló, maximum 3 fős csapatok vehetnek részt.

  • A II. kategóriában az egyetemek alapképzésben részt vevő (BSc-s vagy BA-s), nappali tagozatos, informatikai szakterületen diplomával nem rendelkező, egyazon intézmény hallgatóiból álló, maximum 3 fős csapatok vehetnek részt.

  • A III. (nyílt) kategóriában tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező versenyzőkből álló, maximum 3 fős csapatok vehetnek részt, amelyek

    1. nem tartoznak sem az I., sem a II. kategóriába (ilyenek például azok a csapatok, amelyeknek legalább egy tagja mesterképzésben részt vevő hallgató, illetve amelyeket nem egyazon intézménynek a diákjai alkotják), vagy
    2. ebben a kategóriában szeretnének indulni, vagy
    3. a versenybizottság döntése alapján csak ebben a kategóriában indulhatnak.

A verseny időpontja: 2022. december 04., vasárnap.