Linux Hyperledger ösztöndíj 2022 nyár

2022. március 29.

Linux Hyperledger nyári blokklánc-ösztöndíjprogram - a BME MIT mentori részvételével

 A blokklánc alkalmazási lehetőségei jóval túlmutatnak a kriptopénzeken: az ipar egyre gyakrabban használ a szervezetközi együttműködés megbízhatóvá tételére dedikált blokklánc hálózatokat (pl. logisztika, biztosítók, bankok, autógyártók beszállítói, stb.). Ezen a területen a legfontosabb szervezet a a Linux Foundation által alapított Hyperledger Foundation.  A BME a Hyperledger és a Linux Foundation hivatalos akadémiai tagja 2018 óta, a VIK Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék (MIT) blokklánc műhelye közösségi munkájának köszönhetően.

 Az alapítvány 2022-ben is meghirdeti nemzetközi, kompetitív, távoli végrehajtású nyári ösztöndíjprogramját, melyre egyetemi hallgatók és fiatal fejlesztők jelentkezését várják május 6-ig. Az ösztöndíj összege magyarországi ösztöndíjasok számára 3000 USD. A 2022-es programban a MIT három munkatársa is témaindítási jogot nyert mentorként: Dr. Kocsis Imre, Dr. Gönczy László és Klenik Attila.

 

A BME MIT témái:

https://wiki.hyperledger.org/display/INTERN/Fabric-Ethereum+token+bridging

https://wiki.hyperledger.org/display/INTERN/Making+chaincode+fault+tolerant+software

https://wiki.hyperledger.org/display/INTERN/Visual+Studio+Code+support+for+Hyperledger+Caliper+artifacts

 

A teljes témalista és a jelentkezési folyamat leírása már elérhető a Hyperledger portálon az érdeklődő hallgatók és kollégák számára: https://wiki.hyperledger.org/display/INTERN/Hyperledger+Mentorship+Program

 

Egyetemünk Hyperledger-kapcsolattartója Dr. Kocsis Imre (BME MIT, kocsis.imre@vik.bme.hu).