Egyetem területére való bejutás

2020. március 23.

Az Egyetem épületei 2020. március 23-tól (hétfő) meghatározatlan ideig a hétvégi és ünnepnapi rend szerint tartanak nyitva.


Az Egyetem területére, illetve épülteibe történő belépés munkanapokon az alábbiaknak megfelelően alakul:
Az Egyetem külső határát képező kerítés kapui és az épületek külső – utcáról megközelíthető - ajtajai zárva tartanak. Az épületek udvar felől nyíló ajtajai a munkavégzés és közlekedés megkönnyítése végett a megszokott rendnek megfelelően nyitva lesznek.
A Stoczek utca 4. számú, a Bertalan Lajos utca 7. számú teherportákon ezen időszak alatt a portaszolgálat 06-22 óra között a megszokott rendnek megfelelően működik. Ezeket a bejáratokat személyi belépésre ezen időszak alatt használni tilos, kizárólag teher- és gépjárműforgalomra szolgálnak.


A Stoczek utca 4. számú teherportánál lehetőség lesz a parkolóba behajtani, de mind behajtásnál, mind kihajtásnál továbbra is le kell húzni a belépőkártyát a kártyaolvasón, függetlenül attól, hogy a sorompó nyitott helyzetben lesz és a kártya parkolásra jogosít-e. Az Egry József utca és a rakpart felől nem lehet majd ezen időszak alatt behajtani. A kártyával nem rendelkezők a Bertalan Lajos utca 12-14. számú parkolókban illetve a Goldmann György téri „Erste” parkolóban parkolhatnak.
Az egyetemre gyalogosan bejutni csak belépőkártyával az „E”, „K” „Informatika” és „Q” épületek főbejáratainál lehet, ahol 24 órás portaszolgálat működik. Az épületek belső udvari kapui nyitva lesznek, ezekbe belépőkártya nélkül is bel lehet jutni.


A belépőkártyával nem rendelkezők a jelzett időszak alatt csak akkor léphetnek, vagy hajthatnak be az Egyetem területére, ha ezt részükre a saját szervezeti egység vezetőjük engedélyezte, valamint levélben – előzetesen a Vagyon- és Intézménybiztonsági Osztálynak eljuttatott névsor alapján – a belépés biztosítását kérte. Ennek érdekében kérem, hogy a belépésre jogosultak névsorát folyamatosan, de legkésőbb a belépést megelőző nap 12:00 óráig juttassák el a Vagyon- és Intézménybiztonsági Osztályra (”K” épület, III. em. 81. e-mail: biztonsag@mail.bme.hu). Az egyetemre csak az egyetemmel munkavállalói jogviszonnyal rendelkező személyek léphetnek be.