BME tanévnyitó 2019

2019. szeptember 11.

Ünnepélyes keretek között megkezdődött a BME 238. tanéve, amelyet Horváth Zita felsőoktatási helyettes államtitkár nyitott meg prominens vendégek jelenlétében.

„Olyan intézménybe nyertek felvételt, amely az általa oktatott legtöbb szakterületen a hazai felsőoktatási rangsorokban hosszú évek óta kiemelt helyen szerepel. Az itt szerzett oklevél és Phd-fokozat az egyik legértékesebb és legnagyobb presztízsű az országban, ennek megfelelően a nálunk végzett mérnököket a világon mindenhol elismerik és keresik” – hangsúlyozta a tanévnyitó ünnepségen Józsa János rektor az elsőévesekhez szólva. Kijelentette: a Műegyetemen elsajátított tudás magas szintű, a diploma pedig gyors elhelyezkedési lehetőséget garantál. Az akadémikus arra buzdította a hallgatókat, hogy az alapszak elvégzése után tanuljanak tovább mesterszinten, mert csak így juthatnak komplex, finomra hangolt tudás birtokába, ezzel együtt megszerezve a munkaerőpiacon azt a különleges előnyt, amelynek révén nemcsak munkavállalókká, hanem munkaadókká is válhatnak.

..... – a BME hagyományainak megfelelően – a felvételt nyert elsőévesek esküvel erősítették meg egyetemi polgárságukat. A nyolc kar egy-egy képviselője állta körbe az egyetemi jogart. Az ünnepélyes esküszöveget Demeter Zalán, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar mérnökinformatikus alapszakos hallgatója olvasta fel.

Teljes cikk a bme.hu oldalon

Video