Mesterképzésben első!

2019. január 25.

Lezárult a felvételi eljárás a februárban induló keresztféléves képzésekre. A legtöbb hallgató a Műegyetemre nyert felvételt - tudósít a bme.hu

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a keresztféléves felvételire csak mesterképzéseket hirdetett meg. A 2019 februárjában induló mesterképzésekre országosan 3674 főt vettek fel az intézmények, ebből a legtöbb hallgatót, 1074 főt a Műegyetem.

A VIK-en 393 fő kezdi meg tanulmányait, ez a BME létszám közel 40%-a!

Országos összehasonlításban ez kiemelkedő adat, hiszen az összes felvett 29%-a a BME-re jutott be. Túlnyomó részük, 1055 fő állami ösztöndíjas képzésben kezdi meg tanulmányait.

A 2018-as adatokkal összehasonlítva közel 10%-os a növekedés, ami jelentős eredmény a kedvezőtlen demográfiai folyamatok tükrében (országosan nem nőtt a felvettek száma). Elégedettségre adhat okot, hogy létszámbeli növekedés mellett a hallgatói kiválóság is a korábbi magas szinten maradt, mivel a felvettek átlagos pontszáma nem csökkent, sőt egyes szakokon kismértékben növekedett.

A Műegyetem a mesterképzéseket meghatározónak és fontosnak tartja a gazdaság fejlődéséhez, amelyhez elengedhetetlenül szükségesek a mesterdiplomával rendelkezők. A mesterszakos végzettséggel rendelkezők kezdő fizetése a diplomás pályakövetési rendszer adatai alapján jelentősen meghaladja a csak alapszakos végzettséggel rendelkezőkét.