Várjuk a gólyákat!

2018. július 25.

A  VIK köszönti az új gólyákat és hozzátartozóikat!

A karon 1231 hallgató  kezdi meg tanulmányait, 8,1 %-kal több, mint tavaly. 

Gratulálunk!

Ponthatárok és átlagpontszámok:

Mérnökinformatikus BSc 395 pont, felvettek átlagpontszáma 438,8

Villamosmérnök BSc 360 pont, átlagpontszám 418,6

Üzemmérnök-informatikus BProf (Új) 330, átlagpontszám 374,4

Válaszolva az országos informatikushiányra, a két informatikus alapszakra felvett diákok száma 817 fő, a képzés a jelentkező motívációja és szociális/családi lehetőségei szerint kettéválik: az üzemmérnök-informatikus már két év után bekapcsolódik a vállalat projektjeibe, három év után alapdiplomával elhelyezkedik, míg a mérnökinformatikus vállalva a többletbefektetést a mesterdiplomát (5,5 év) tűzi ki végcélnak. Reményeink szerint az eltérő motívációkhoz igazított képzésszerkezet alacsonyabb lemorzsolódást eredményez és magasabb szakember kibocsátást tesz majd lehetővé. A BME VIK az átalakítást úgy valósította meg, hogy a jelentkezők számának országosan változatlan adatai mellett növelte mind a felvettek számát, mind a felvételi ponthatárt, mind a felvettek átlagpontszámát.

Érzékelhető egy tudatos mozgás az átképzés irányába is: idén 60 már diplomával rendelkező személy is jelentkezett alapképzéseinkre (túlnyomó többségükben informatikai képzésre).

Az elsőéveseknek szóló információs oldal  többek közt tájékoztatást ad a regisztrációs hét  legfontosabb teendőiről, a német képzésbe és az IMSc programba  történő jelentkezésről. Ez utóbbiak határideje augusztus 21.

Az új hallgatók szüleinek tájékoztató fórumot  szervezünk 2018. augusztus 24-én és 26-án, erre postán is küldünk meghívót.

Regisztráció a fórumra

VIK évnyitó 2018. augusztus 31. péntek 10.00

BME évnyitó 2018. szeptember 1. szombat 10.00

További információk:

http://start.vik.bme.hu/

Gólyatábor 

Gólyák FB csoportja

A Központi Tanulmányi Hivatal levélben értesíti a hallgatókat teendőikról. Kérjük, h. a KTH tájékoztatóit is alaposan tanulmányozzák át.

KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉS