AI25@BME VIK

2018. február 15.

25 éve oktatnak mesterséges intelligencia témájú tárgyakat a Műegyetemen, amelynek eredményeiről nemzetközi konferencián számoltak be a terület szakemberei a MIT szervezésében - tudósít a bme.hu.

„A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara értékes munkát végez azért, hogy a mesterséges intelligenciával (MI) összefüggő legmodernebb tudományos és oktatási eredményeket létrehozza és közvetítse” – emelte ki a Műegyetemen tartott „AI25@BME VIK” konferencia megnyitó beszédében Józsa János rektor. Hozzátette: a BME több kara és tanszéke is elmondhatja, hogy hazai és nemzetközi szinten is tényező e széleskörű kutatói összefogást igénylő témában. Az intézményvezető úgy fogalmazott: „bár számunkra a tudományos kutatási programok nagyon lényegesek, de legalább annyira fontos, hogy az oktatás különböző szintjén is korszerű tudást közvetítsünk”.

Teljes cikk

A konferencián  előadást tartott a téma egyik legnagyobb neve, Stuart J. Russell. Ő pedig felfedte az AI újfajta megközelítését: csak akkor fogunk tudni együtt élni a robotokkal, ha úgy csináljuk meg őket, hogy ne tudjanak nélkülünk élni - tudósít az mfor.hu

Teljes cikk 

Képek

Előadások