Együttműködik a BME és a MAVIR

2017. szeptember 29.

Az együttműködés célja, hogy a közösen nyújtsanak lehetőséget a hallgatóknak az oktatás és a kutatás-fejlesztés területén a műegyetemi feladatok elvégzéséhez, valamint a szakmai gyakorlathoz.

„A Műegyetem ipari kapcsolatainak fontos pillérei az együttműködési megállapodások, amelyek nemcsak azt eredményezik, hogy a gyakorlat igényei beépülnek az oktatási tananyagba, hanem a kölcsönösség elve alapján az ipari cégek is megismerhetik tehetséges hallgatóinkat, akik magas szintű és piacképes tudással rendelkeznek”– hangsúlyozta Józsa János, a BME rektora az ünnepélyes keretek között aláírt hosszú távú együttműködéssel összefüggésben. Hozzátette: az egyetem tanszékein zajló K+F tevékenység eredményei jelentős mértékben járulnak hozzá a magyar gazdasági élet szereplőinek versenyképességéhez.

„A villamosenergia-iparág jelentős változás előtt áll, amelyben jól képzett és komplex tudású szakemberekre van szükség. A MAVIR elkötelezett abban, hogy nemzetközi színvonalú háttérrel biztosítsa az egyetemi hallgatók speciális képzését. Célunk az azonnal hasznosítható elméleti és gyakorlati tudással rendelkező szakmai utánpótlás biztosítása” – mondta el Csomai Kamilla, a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. vezérigazgatója. - tudósít a bme.hu

Teljes cikk