Enabling Innovation #SPACE 4.0

2017. február 22. 12:00

Johann-Dietrich Wörner, az Európai Űrügynökség főigazgatójának előadása a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

2017. február 28-án Budapesten tart előadást az Európai Űrügynökség elnöke Johann-Dietrich Wörner.

Az ESA egy kormányközi szervezet, mely a világűr kutatásával és felhasználásával foglalkozik. Több mint 2100 alkalmazottja van, költségvetése közel 5 milliárd euró. A szervezet elnöke az 1973-as megalakulás óta most tart először nyilvános előadást Magyarországon.

Az ESA 1985-ben hirdette meg első űrkutatási programját, a Horizon 2000-et, melynek keretében több űrszondát és csillagászati műholdat is indítottak. Az azóta eltelt időszak alatt az űripar hatalmas fejlődésen ment keresztül.

De melyek ma az űrkutatás legaktuálisabb kérdései? Hogyan hat az űrkutatás fejlődése más iparágak teljesítményére? Mekkora szerepet kaphat az európai űrkutatási program a jövőben? Mit jelent számunkra az ESA által újonnan elindított Galileo rendszer? Milyen lehetőségeket kínál hazánk ESA tagsága?

Az előadás február 28-án 13:45-kor lesz a BME I épületében (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.).

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehet név illetve e-mail cím megadásával: http://esa.eit.bme.hu/