Kármán Tódor-díj 2017

2017. január 23.

A felsőoktatásért végzett kiemelkedő tevékenységéért részesült állami elismerésben a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft., amelyet a BME VIK Kari Tanácsa jelölt a díjra.

„A Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. szakemberei aktívan segítik az egyetemi oktatást, számos területen dolgoznak együtt a felsőoktatási intézményekkel, kiemelten a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karával, valamint a Természettudományi Karral a tehetségek felismerésében és kiemelésében” – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Oktatásért Felelős Államtitkársága tájékoztatójában a 2016. évi Kármán Tódor-díj átadásáról. Az elismerést Palkovics László oktatásért felelős államtitkár nyújtotta át Fogarasi Norbertnek, a Morgan Stanley ügyvezető igazgatójának.

A BME VIK ajánlásában olvasható , hogy a Morgan Stanley nagy hangsúlyt fektet az iparban használt csúcstechnológiák megismertetésére a hallgatók körében. Mérnökei rendszeresen tartanak előadásokat a mesterképzéseken, a Schönherz kollégium szakmai műhelyeiben, MSc-s tárgyak keretében (ilyen például a Modellvezérelt paradigmák tantárgy), illetve a Matematikai Modellalkotás Szemináriumon. A vállalat néhány házon belül szervezett előadását is látogathatják a BME-s diákok, és szakmai nyílt napokon ismerhetik meg a felsőoktatásban szerzett tudás kamatoztathatóságát a munkaerőpiacon valamint az iparban.

„A Morgan Stanley-hez hasonló vállalati részvétel és tehetséggondozás új lendületet adhat a felsőoktatási intézmények által átadott tudás szinte azonnali és magas szintű társadalmi- és gazdasági hasznosulásának. Az együttműködés tudástöbbletet jelent az oktatásban, növeli a hallgatók versenyképes tudását és a műegyetemi diploma értékét a munkaerőpiacon” – olvasható a BME VIK előterjesztésében a 2016-os Kármán Tódor-díjra.

További részletek a bme.hu oldalon.