Gyászolunk

2009. április 22.

A Villamosmérnöki és Informatikai Kar Elektronikai Technológia Tanszékének� professzora, Dr. Mojzes Imre 2009. április17-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Dr. Mojzes Imre egyetemi tanárt a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar és az Elektronikai Technológia Tanszék saját halottjának tekinti.

Dr. Mojzes Imre� a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem professzora 1991-től, műszaki tudományok doktora 1998-tól (MTA doktora). 1992-1995-ig a BME VIK Elektronikai Technológia Tanszék vezetője volt. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Habilitációs és Doktori Bizottságának tagja volt sok éven át.

Évszámkezelési kormánybiztosként tevékenykedett 1999-2000-ben. A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács alapító elnöke. Tagja volt az MTA Elektronikus Eszközök és Technológiák Bizottságának, valamint társelnöke az MTA Anyagtudományi� és Technológiai Komplex Bizottságának.

2001-ben Jedlik Ányos díjjal tüntették ki.

Tudományos munkássága mellett jelentős volt oktatói tevékenysége: nemzedékek sorát tanította a mikroelektronika, a nanotechnológia, az elektronikus kereskedelem és az iparjog témakörben.