Űrkorszak - szemináriumsorozat

2021. szeptember 22.

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) havonta egy alkalommal megrendezésre kerülő szakmai szeminárium-sorozatot indít a BME-n „Űrkorszak” címmel. A sorozat nyitó rendezvénye - a BME VIK-kel közös szervezésben -  

2021. szeptember 22-én 16:00 órakor lesz a BME Q épület B szárny F13-as termében.

(Cím: BME Q ép. 1117 Magyar Tudósok Körútja 2.)

A 65 éve alakult Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) szakmai szeminárium-sorozat indítását határozta el, a modern űrismeretek, az űrtechnológia és alkalmazásaik, valamint az űrkutatás aktuáliseseményei és kérdései témakörökben. A szeminárium-sorozatra a BME VIK-kel közös szervezésben a BME-n kerül sor.

A szeminárium-sorozatra havi rendszerességgel, váltakozva belső (azaz csak a MANT tagok és a meghívottak részvételével zajló), illetve nyitott (azaz mindenki számára nyilvánosan hozzáférhető) kerül majd sor. A belső szeminárium fórumot biztosít az elmélyült szakmai vitára. A nyitott események célja, hogy népszerűsítse a témát, a hazai űripar és az űrkutatás eredményeit, valamint az induló „űrmérnök szak” (MSc) képzést, elsősorban a középiskolás diákok és tanáraik, valamint az egyetemi hallgatók körében.

A sorozat első, nyitott rendezvényén „A világűr határa (Kármán vonal?) és az űrtúrizmus kihívásai” címmel kerekasztal beszélgetés és vita lesz Dr. Almár Iván moderálásában.

Az első nyitott szeminárium tervezett napirendje:

16:00 - sorozat-indító elnöki megnyitó, ill. rektori és dékáni üdvözlő gondolatok

16:10 - idén 80. életévüket betöltő űrkutató kollégáink köszöntése

16:20 - a szeminárium-sorozat első évi programjának ismertetése

16:25 - „A világűr határa (Kármán-vonal?) és az űrturizmus kihívásai”

kerekasztal-beszélgetés és nyilvános vita

Meghívott résztvevők: dr. Bartóki-Gönczy Balázs, dr. Both Előd, Magyari Gábor. 

https://www.mant.hu/a-vilagur-hatara

« Összes esemény