Újabb elismerõ címet nyert a Hand-in-Scan Brüsszelben

2012. február 23.

2012 február 22-én a European Entrepreneurship Summit keretein belül az Academic Enterprise Awards (ACES) és a European Institute of Innovation and Technology (EIT) innovációs verseny döntőjére került sor Brüsszelben, ahol a résztvevőknek a teljes konferenciahallgatóság előtt kellett rövid beszéd során meggyőzni a bizottságot, hogy miért az ő vállalkozásuk a legígéretesebb. Az ACES‑t a Science|Business Innovation Board negyedik éve rendezi meg, a több mint 120 pályázatból 4 kategóriában (IT, élettudományok, anyagtudomány és fiatal vállalkozók díja) 12 döntős vett részt a brüsszeli eseményen. Végül Haidegger Tamás, a Clariton Kft. ügyvezetője vehette át a rangos díjat Androulla Vassiliou oktatásért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős EU biztos jelenlétében.

Másnap az Európai Parlament Antall József épületének egyik bizottsági termében mutatkoztak be a nyertesek az érdeklődők előtt egy fél napos szakmai program keretében.

A BME kutatói és diákjai által alapított Clariton Kft. a Hand-in-Scan nevű megoldásával vett részt a megmérettetésen, mely eszközük a kórházi fertőzések megelőzése területén számít úttörőnek. A Műegyetemisták által kitalált eszköz már több nemzetközi innovációs versenyen ért el helyezést. A fejlesztést a Műegyetemi Technológia és Tudástranszfer Iroda kiemelt pilot projektként támogatja.