A SmartMan Festival díjátadójának a VIK adott otthont

2024. április 29.

A SmartMan Festival díjátadójának a VIK adott otthont

A technológiai fejlesztések megszüntethetik a nemzetközi nagyvállalatok, valamint a magyar kis- és közepes vállalkozások közötti termelékenységi különbséget – mondta a nemzetgazdasági miniszter a Smart Manufacturing Festival (Smartman) hétfői záróeseményén Budapesten.

A szervezők képviseletében az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség elnöke kiemelte, hogy a digitalizáció a fenntartható fejlődés, a környezeti, gazdasági és társadalmi fenntarthatóság kulcsa. A legújabb technológiai megoldások megismerése ezért már egy kisvállalkozás számára is létkérdés lehet, beszerzésük pedig nem lehetetlen, hiszen egyre olcsóbbak és egyre könnyebben elérhetők – hangsúlyozta Monostori László.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dékánja egyetértett a nemzetgazdasági miniszterrel abban, hogy a Smartman hozzájárul az ország gazdasági fejlődéséhez. A szervezők következő feladata a folyatás, ami akkor fog jól működni, ha minden résztvevő értéket talál a kezdeményezésben – fogalmazott Charaf Hassan.

A Smartman több mint harminc iparvállalat és technológiai cég, felsőoktatási intézmény és kutatóhely részvételével jött létre. Az ipari digitalizációs eseménysorozat február 26. és március 8. között csaknem félszáz programmal, többek között gyárlátogatásokkal, laborbemutatókkal, szakmai és ismeretterjesztő rendezvényekkel várta az érdeklődőket – olvasható a rendezvény honlapján. Nagy Márton a hétfői záróeseményen támogatást ígért a kezdeményezés folytatásához.

Forrás