Telepresence autó demo a BTC-ben

2022. április 1.

BME Balatonfüredi Tudáscentrumában (BTC) a Lóczy Lajos Műhelykonferencián a BME 5G Lab egy ún. „telepresence” autó demót mutatott be.

Dr. Charaf Hassan a Lóczy Lajos Műhelykonferencián a BalatonZone 5G-vel támogatott Digitális Élményközpontjára vonatkozó elképzelésekről beszélt, melyhez a BME VIK dolgoz ki tartalomfejlesztési javaslatokat.


2022. március 19-én, a BME Balatonfüredi Tudáscentrumában (BTC) került sor a Lóczy Lajos Műhelykonferenciára, melynek fókuszában a régió tudásfejlesztése volt. A rendezvényen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Bóka István polgármester, Kotán Attila kancellár mellett előadást tartott Charaf Hassan is, a BME VIK dékánja, aki a BTC szakmai programjának pilléreiről, valamint a BalatonZone 5G-vel támogatott Digitális Élményközpontjára vonatkozó elképzelésekről beszélt, melyhez a BME VIK dolgoz ki tartalomfejlesztési javaslatokat. A Műhelykonferencián az előadások mellett egyetemi fejlesztések és innovációk bemutatására is lehetőséget biztosítottak a szervezők. Ennek keretében a BME-Nokia 5G Kutatási és Innovációs Hálózathoz tartozó 5G Lab egy ún. „telepresence” autó demót mutatott be a BTC-ben, melynek során a kutatók a BTC-ből a Vodafone szélessávú mobil hálózatán keresztül, VR szemüveg segítségével irányítottak egy modellautót, amely Budapesten, a BME Q. épületének halljában volt.