Tehetséggel fel!

2021. június 3.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem többlettámogatásokat nyújt azoknak a hallgatóknak, akik a képzéshez kapcsolódó OKTV vagy nemzetközi diákolimpiai eredményeket értek el és pályázatukat az egyetemre nyújtják be a „Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíjra. A „Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj célja a középiskolai tanulmányaikat sikeresen befejező, a középiskolai tudományos tanulmányi versenyen eredményesen teljesítő, alapképzésre, osztatlan mesterképzésre jelentkező, elsőéves tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása. A műegyetem az alábbi támogatásokat nyújtja a kategória pályázóinak:

  • témavezetői segítség a pályázat és a kutatási terv elkészítéséhez,
  • témavezetői támogatással kialakított kivételes tanulmányi rend, magasabb félévben külföldi részképzés lehetőségével,
  • ingyenes kollégiumi elhelyezés a „Tehetséggel fel!” pályázati támogatás időszakára.

Az ingyenes kollégiumi elhelyezésre vonatkozó igényt az ÚNKP „Tehetséggel fel!” pályázat benyújtását követően a rekikt@mail.bme.hu címre küldött kérelemben lehet jelezni 2021. június 30–ig. A BME támogatásnál az alábbi, korábban elért (2019, 2020, 2021 évi) eredmények vehetők figyelembe:

  • meghatározott Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny* (OKTV) 1–10. helyezés*,
  • meghatározott nemzetközi tudományos diákolimpián** egyénileg elért arany–, ezüst–, bronzérem, illetve különdíj vagy dicséret**

Kérdés esetén a pályázók az illetékes kari ÚNKP ügyintézőt kereshetik. Megkérjük a "Tehetséggel Fel!" kategóriában pályázatot benyújtókat, hogy a pályázati adatlap kitöltése előtt keressék fel kari ÚNKP ügyintézőjüket (a kari ÚNKP ügyintézők névsora és elérhetőségei megtalálhatók itt).