Okos város könyvben

2019. január 2.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a BME együttműködésének egyik eredménye „Az okos város (Smart City)” szakkönyv. A könyv szerkesztője a TMIT munkatársa, Sallai Gyula professzor. A Műegyetemen az Okos város specializációt a VIK TMIT oktatja (ennek vezetője Vida Rolland).

Az olvasó megismerheti az okos város koncepcióját, mozgatórugóit, különféle megközelítéseit, tervezési szempontjait, a megoldások közös, infokommunikációs hátterét és az internet fejlődésén alapuló perspektíváját. A könyv áttekinti az okos város kulcsterületeit (városigazgatás, városi környezet, közlekedés, energetika és életvitel), a már rövid távon is megvalósítható technológiai megoldásokat és az inkább hosszabb távon ígéretes lehetőségeket is. Olvashatunk az okos város kiberbiztonságáról, finanszírozásának módozatairól, megismerhetjük a legfontosabb hazai okos megoldásokat. Hasznos könyv mindenkinek, aki a települések okos megoldásaiban érdekelt.

A könyv PDF és epub változatban is letölthető:

Az Okos Város (Smart City); Sallai Gyula (szerk.); Budapest, Dialóg Campus Kiadó (Nemzeti Közszolgálati Egyetem); ISBN 978-615-5920-22-6 (nyomtatott), ISBN 978-615-5920-23-3 (elektronikus); 2018 (PDF)
epub változat