UNKP pályázatok -Új!

2018. április 25.

A 2018/2019. tanévre is meghirdette az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Új Nemzeti Kiválóság Programot annak érdekében, hogy a tudományos életpályát vonzóvá tegye.

Az ÚNKP ösztöndíjpályázatai olyan, a magyarországi felsőoktatási intézmények alapképzésében, mesterképzésében vagy doktori képzésében résztvevő hallgatóit, valamint doktorjelöltjeit és 40 év alatti oktatóit, kutatóit támogatják, akik kimagasló kutatási és alkotói tevékenységet végeznek, egyúttal kiváló teljesítményt nyújtanak.

A program célja a tudományos utánpótlás megerősítése, a tudományos életpálya népszerűsítése, a kiváló oktatók, kutatók pályán- és itthon tartása, illetve az egyetemek tudományos teljesítményének ösztönzése.

A kiírás szerint a kiváló, kutatási tevékenységet végző felsőoktatási hallgatók (alapképzés, mester /osztatlan/ képzés, doktori képzés), doktorjelöltek, fiatal oktatók, kutatók 5 havi, illetve 10 havi ösztöndíjban részesülnek, a fogadó felsőoktatási intézmények pedig a saját nyertes pályázóik ösztöndíj összegének 40%-a mértékében kutatási-működési támogatást kapnak. A hallgatók, doktorjelöltek és fiatal oktató-kutatók - támogatott célcsoporttól függően nettó 50 000 - 300 000 forint/hó pénzösszegben részesülnek.

Az idei tanévben az alábbi 5 pályázati felhívás jelenik meg:

1.1.Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás                                           
1.2.Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás                                
1.3.Felsőoktatási Doktori Hallgatói, Doktorjelölti Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás           
1.4. Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás (ÚJ)              
1.5. "Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás(ÚJ)

Részletek