Állami elismerések átadása

2016. augusztus 23.

Hét műegyetemi oktató vehetett át magas állami kitüntetést az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadóban, közülükk 3 a VIK oktatója.

„Csak a kétségbevonhatatlan teljesítmény az, ami a nemzeti büszkeség aranyfedezetét biztosítja” – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át augusztus 20. alkalmából.

Magyar Érdemrend Tisztikereszt

Pataricza András villamosmérnök, az MTA doktora, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszékének egyetemi tanára. A hibatűrő informatikai rendszerek nemzetközileg elismert szakértője, a szakterület műegyetemi oktatásának kidolgozója kimagasló szerepet játszik a tudományos utánpótlás nevelésében is.

Magyar Érdemrend Lovagkereszt

Bars Ruth villamosmérnök, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének címzetes egyetemi tanára.

Gál Tibor villamosmérnök, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének címzetes egyetemi tanára a mikroprocesszor alapú tervezés, illetve a modern szoftveres és webes technológiák területén az oktatásban és kutatás-fejlesztésben kifejtett több évtizedes eredményes tevékenységéért, a hazai mikroszámítógépes kultúra megalapozásában játszott úttörő szerepéért, a tanszék meghatározó fontosságú tárgyainak kidolgozásáért és gondozásáért, a tanszéki profil formálásáért, valamint az oktatás fejlesztésorientált központú kialakításáért.

Gratulálunk!