Űrkutatási konferencia 2016

2016. február 8.

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Egyesült Innovációs és Tudásközpontja – együttműködve a Magyar Asztronautikai Társasággal – második alkalommal szervez nemzetközi űrkutatási konferenciát 2016. február 25–26-án.

A rendezvényen, amelynek együttműködő szakmai partnere a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT), angol és magyar nyelvű előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők. A regisztráció lehetősége mindenki számára ingyenesen nyitva áll, a résztvevők létszámát csak az előadóterem befogadóképessége korlátozhatja. Február 25-én 13:30-tól, a megnyitó után a tudományos és ipari szekcióban a konferencia fő témájához – Kisműholdak szerepe az űrkutatásban és az űrszolgáltatásokban – kapcsolódó angol nyelvű előadások hangzanak el hazai és külföldi szakemberektől. Az ezt követő oktatási szekcióban magyar nyelven általános, középiskolai és felsőoktatási módszerek, tapasztalatok, valamint iskolán kívüli képzési és ismeretterjesztési formák kerülnek terítékre. Február 26-án délelőtt ismét az angol nyelvű tudományos előadásoké lesz a pódium.

 A konferencia neves meghívott vendégelőadói: Franco Ongaro (az ESA műszaki és minőségbiztosítási igazgatója, az ESTEC technológiai központ vezetője), Tibor Balint (Royal College of Art, London), Richard Jones (Flow Chemistry Society) és Rainer Sandau (International Academy of Astronautics).

További információ a H-SPACE 2016 konferenciáról és regisztrációs lehetőség:

http://space.bme.hu/hspace2016