Világpiacra készül a HandinScan

2016. január 13.

A több innovációs és start-up díjat elnyert HandInScan a Jeremie program keretein belül 411 millió forintos befektetési kört zárt. Az új befektető a Perion Kockázati Tőkealap. A HandInScan a befektetést az első szériagyártású, már Red Dot díjjal is kitüntetett Hand-in-Scan Medical Trainer, illetve Semmelweis Scanner eszköz világpiaci bevezetésére, valamint a további fejlesztések felgyorsítására fogja felhasználni.

 Dr. Haidegger Tamás, a HandInScan vezérigazgatójának elmondása szerint „A HandInScan termékei és szolgáltatásai révén elérhető a tökéletes kézhigiénia, azok szakszerű és folyamatos használatával bizonyítottan csökkenthetők a kórházi fertőzések. A multirezisztens kórházi fertőzések az egyik legkomolyabb egészségügyi problémának számítanak napjainkban világszerte.”

 A HandInScan a BME egy spin-off vállalkozásaként indult, és a korai start-up fázisban a DBH Investment Kockázati Tőkealap fektetett a cégbe abból a célból, hogy a termék prototípusát validálják, és az első piaci visszajelzések alapján kifejlesszék piacképes terméküket és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat. Miután az első prototípusokat több mint 16.000 kórházi dolgozó tesztelte európai és ázsiai kórházakban, elkészült a piaci igényeknek megfelelő termék, és kialakult a hozzá kapcsolódó oktatási, képzési és szolgáltatási csomag. Ezen a ponton döntött a befektetés mellett a Perion Kockázati Tőkealap.

 Vitán Gábor, a Perion Kockázati Tőkealap vezérigazgatója kiemelte: „A cégben egy úttörő technológia került kifejlesztésre amely a piacra jutáshoz kereste a tőkét. Ez jól illeszkedik a Perion befektetési filozófiájához, hiszen a befektetéssel a nemzetközi piacra jutást kívánjuk felgyorsítani.

 A HandInScan technológiájára a piaci igényt jól jelzi, hogy már több mint 30 országgal tárgyalnak disztribúciós szerződésről 3 kontinensen (Európa, Ázsia, Észak-Amerika).

A cég egyik stratégiai partnere, a HARTMANN GmbH Fertőtlenítési Üzletág Igazgatója és a BODE Chemie GmbH vezérigazgatója, Dr. Klaus Ruhnau kiemelte: „A HandInScan technológia jelentősen át fogja alakítani a kézhigiéniai folyamatokat az egészségügyben. Örömünkre szolgál, hogy a HandInScan trendet formáló innovációjának piacra vitelében stratégiai partnerséget kötöttünk.”

Dr. Ürge László, a DBH Investment és a HandInScan igazgatósági tagja kiemelte, a céget a Perion beszállására ebben a fázisban az tette alkalmassá, hogy a korai és nagyon magas kockázatú start-up fázisban a cég kiemelkedő eredményeket ért el és az ötlettől a prototípuson át a piacképes termékig 2 év alatt eljutottak.  A Perion szakértő csapatával és a managementtel karöltve most a következő feladat a HandInScan életciklusában az lesz, hogy a kutató fejlesztő start-up vállalkozást, egy piaci fókuszú, a piacot generáló és trendeket formáló integrált vállalkozássá alakítsuk át.”  

A Perion az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok Közös Növekedési Alap nyertes közvetítője. A program keretében a Perion 2013 Alap mintegy 4,4 milliárd Ft tőkét fektet be a magyar gazdaságba. A Perion Zrt. céljai között szerepel, hogy befektetéseivel hozzájáruljon a magyar gazdaság élénkítéséhez, befektetésein keresztül támogassa a hazai innovációt, számos új munkahelyet teremtsen és erősítse a magyar vállalkozások külföldi jelenlétét. A Perion Zrt. befektetési stratégiája egy diverzifikált befektetési portfólió létrehozását teszi lehetővé, a befektetések kiválasztásánál elsődleges preferenciája a külpiaci irányultság, valamint a már meglévő, sikeres, bizonyított üzleti modell.