Bolyai ösztöndíjas VIK kutatók 2015

2016. január 6.

A bme.hu interjút készített a kar Bolyai ösztöndíjas kutatóival

"Matematikusként a mély kérdések megválaszolásában látom a kihívást. Olyan tudományterületet választottam magamnak, amelyben érdekes igazságok felfedezésével ismerhetem meg a világot” – vallotta Pach Péter Pál matematikus, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Számítástudományi és Információelméleti Tanszék adjunktusa, aki a „Kutatási témapályázatok támogatása”, korábbi nevén az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) felhívás támogatottja, és elnyerte az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíját is."

Teljes cikk

„Az egyetemen és a kutatásaimban tudok kiteljesedni” – vallotta magáról Medgyes Bálint villamosmérnök és mérnök-közgazdász, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Elektronikai Technológia Tanszék adjunktusa, akit 2015-ben Bolyai János Kutatási Ösztöndíjban részesített az MTA .

Teljes cikk

„A tudomány megrendelője az ipar, nem a könyvespolcok. Hiszek azokban az eredményekben és abban a tudásban, amely egyszerre jelent értéket az oktatásnak és a piaci szereplőknek” – emelte ki Lengyel László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék egyetemi docense. A Műegyetem fiatal kutatója az informatika tudományában már másodszor kapott Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat 

Teljes cikk

„A kutatói lét az elképzelhető legérdekesebb munkakör számomra. Kutatóként teszek azért, hogy a mai információs társadalom működését megértsük és hatékonyabbá tegyük” – summázta Biczók Gergely, az MTA-BME „Lendület” Jövő Internet Kutatócsoport posztdoktori kutatója, és a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Távközlési és Médiainformatikai Tanszék egyetemi adjunktusa, aki több tudományterület szempontjait figyelembe véve vizsgálja a hálózati információs rendszereket. Tudományos munkájáért az MTA 2015-ben Bolyai János Kutatási Ösztöndíjban részesítette .

Teljes cikk

„Újszerű, ám a gyakorlatban rövid idő alatt megvalósítható alkalmazásokon dolgozom, amelyekből remélhetőleg idővel akár szabadalom is születhet” – foglalta össze Kollár Zsolt, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék egyetemi tanársegédje, akinek Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat ítélt oda az MTA 

Teljes cikk