Gábor Dénes - díj a VIK oktatóinak

2015. december 18.

2015. december 17-én a parlamentben a Novofer alapítvány kuratóriuma döntése alapján átadták a 2015. évi Gábor Dénes - díjakat.

A BME VIK oktatói közül Gábor Dénes-díjban részesült Charaf Hassan,  az infokommunikációs ipar igényeit kielégítő, általa létrehozott és irányított szoftverfejlesztő szakmai műhely eredményeiért. 

Életműdíjat kapott Varjú György villamosmérnök, a BME VIK professor emeritusa is, több mint öt évtizede folytatott áldozatos felsőoktatási és kutatási tevékenységéért.

A Gábor Dénes tudományos diákköri ösztöndíjban idén Várszegi Kristóf, a VIK  hallgatója részesült a Kézmozgatási szándék detektálása EEG-jel alapján című kutatásáért.

Az elismeréseket Kövér László és Gyulai József mellett Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke és Józsa János, a BME rektora adta át.

Teljes cikk

bme.hu tudósítás