Átadták Az Év informatikai oktatója díjat

2015. december 2.

Tizennegyedik alkalommal írta  ki az Év Informatikai Oktatója pályázatot az MVISZ:  Négy oktató osztozik az elismerésben. A  díjazottak: Turcsányi-Szabó Márta, az ELTE Informatikai Kara Média- és Oktatásinformatika Tanszékének docense, Cserey György Gábor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs technológiai és Bionikai Karának docense, valamint Czirkos Zoltán, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara Elektronikus Eszközök Tanszékének adjunktusa. Oktatásszervezői munkájáért különdíjban részesült Kis-Tóth Lajos, az egri Eszterházy Károly Főiskola Médiainformatikai Intézetének főigazgatója.

Idén is kiosztották az Év Informatikai Oktatója pályázat díjait. A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) (www.mvisz.hu), amely kiemelt feladatának tartja az informatikusképzés színvonalának emelését, az ösztöndíjat olyan, a felsőoktatásban dolgozó oktatóknak ítéli oda a Szövetség által felkér zsűri döntése alapján, akik kiemelkedő munkát végeznek a felsőoktatásban. A VISZ kiírása (http://www.mvisz.hu/index.php/2-uncategorised/155-ev-informatikai-oktatoja-dija-2015) külön hangsúlyozza, hogy a díj nem pályakezdőknek szól, és nem is életműdíj.

 A díjra nem közvetlenül az oktatók, hanem az őket foglalkoztató intézmények pályázhattak. Minden olyan magyarországi felsőfokú oktatási intézmény javasolhatta oktatóját a díjra, melyben a rendszeresített informatikusképzés főállásban oktató tanárok közreműködésével valósul meg.