Gránit Bank és mobilalkalmazások

2015. július 8.

A jövő pénzügyi mobilalkalmazásának kifejlesztésére a GRÁNIT Bank 1.300.000 Ft összdíjazású pályázatot írt ki a BME VIK  Automatizálási és Alkalmazott Informatika Tanszékével közösen. A   fődíjakat egy - a kiadások és bevételek kezelésére is alkalmas - mobilbank, egy mobil bankkártya-zároló, valamint egy hitelbecslésre és a hiteligénylés megkönnyítésére alkalmas alkalmazás fejlesztője vehette át Hegedüs Évától, a GRÁNIT Bank alelnök-vezérigazgatójától és  Vajk Istvántól, a BME AUT tanszékvezető professzorától.

 A hazai tulajdonosi háttérrel rendelkező Gránit Bank, amely fiókhálózat nélkül, elsősorban az elektronikus csatornákra alapozva szolgáltat, küldetésének tekinti, hogy innovatív, egyúttal azonban a személyes banki ügyintézés élményét adó pénzügyi szolgáltatásokat nyújtson, úgy, hogy közben tartósan alacsonyan tartja ügyfelei banki költségeit. Hegedüs Éva a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatója szerint: „Miközben a Gránit Bank eltökélt célja, hogy a fejlesztések élvonalában maradjon, felelős vállalati szereplőként kiemelt jelentőségűnek tartja azt is, hogy ennek keretében részt vállalhasson a jövő informatikai szakembereinek felkészítésében, és támogathassa a számtalan világhírű tehetséget kibocsátó itthoni informatikai képzést.” Ezen elvek mentén a mai napon adta át Hegedüs Éva a Budapesti Műszaki Egyetem épületében a helyezést elért hallgatók díjait. A 20 short listre került pályamunka készítői belépőt kaptak az idei EFOTT fesztiválra, az első három helyezett pedig a GRÁNIT Bank legmagasabb presztízs értékű Platinum bankkártyáját kapta egyenként 160 ezer Ft-tal feltöltve, valamint egy általuk választott csúcskategóriás okostelefont. A Gránit Bank pályázatán a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói vehettek részt.

A nyertes hallgatók: 

Majláth Zoltán 
Fülöp Ádám
Fényes Imre 

A Gránit Bank a hazai pénzügyi piac informatikai fejlesztései és az innováció iránt elkötelezett stratégiája eredményeképpen a The European angol gazdasági magazin szerint 2014-ben „Az év bankja Magyarországon”. Hegedüs Éva a Bank alelnök-vezérigazgatója szakmai sikereinek köszönhetően idén a Business Worldwide magazin két rangos elismerését vehette át "Az év vezérigazgatója Magyarországon 2015" és "Az év női vezérigazgatója Magyarországon 2015" díjait.