Nemzetközi hackerversenyt nyert a !SpamAndHex !

2015. április 14.

A BME CrySyS Lab diákjai nyerték meg a világ leghíresebb egyetemi hackerversenyét

A BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások tanszékén működő CrySyS Lab IT biztonsági laboratórium idén 4. alkalommal szervezett diák hackercsapatot és indult el az amerikai UCSB által rendezett iCTF hackerversenyen (http://ictf.cs.ucsb.edu/). Az idei verseny azonban kivételesen jól sikerült: a !SpamAndHex nevű magyar csapat az első helyezést szerezte meg! Ez óriási siker, mivel az iCTF a egyik legrangosabb hackerverseny, és ez a legfontosabb és legjobban megszervezett azok közül, amelyben kifejezetten egyetemi csapatok a résztvevők. Idén 88 regisztrált csapat mérte össze az erejét az április 10-én magyar idő szerint 5 órától hajnali 2-ig tartó versenyen, ahol a!SpamAndHex végig az élbolyban versenyzett, de csak a verseny vége előtt 10 perccel sikerült az első helyre kerülni. Így izgalomban nem volt hiány. A csapat magját a CrySyS Student Core diákkör tagjai alkották, hozzájuk csatlakozott néhány a labor tehetséggondozó programjában résztvevő újonc, valamint a labor tagjai és doktoranduszai. A csapattagok a következők voltak: 

Ács-Kurucz Gábor , Badics Alex, Bencsáth Boldizsár, Bene Máté, Buttyán Levente, Félegyházi Márk, Gazdag András, Hegedűs Tamás, Hegyi Zsolt, Holczer Tamás, Horváth Máté, Kamarás Roland, Korsós Ákos, Kócsó Balázs, Miru György, Molnár Bálint, Molnár Gábor, Mózes Ádám István, Németh Antal, Kett József, Kiss Róbert, Koczka Tamás, Kurucsai István, Lomoschitz Lilla, Osztertág Dávid, Papp Dorottya, Papp Győző, Pék Gábor, Rostás Balázs, Szarka Gábor, Tolnai Miklós, Tóth Kamilla, Tóth Levente, Varga Erik Krisztián, Varga Iván András, Vaspöri Gábor

A sikerhez hozzájárultak a CrySyS Lab és a CrySyS Student Core támogatói is, melyek a következők voltak: Microsec, Evopro, MRG-Effitas, Tresorit, Balabit. 

Gratulálunk!

nol.hu

vs.hu

prim.hu

itcafe.hu