A Hand-in-SCAN újabb sikere

2015. március 25.

A Hand-in-Scan 2. helyezést ért el a Science2Business versenyen
2015. március 17.
A demográfiai változások a fejlett országokban új kihívásokat hoznak az egészségügyi ellátásban, mivel az orvosi ellátásra szoruló népesség aránya ugrásszerűen megnőtt. Az osztrák egyetemek és vállalkozások a határokon átívelő együttműködésekben keresik az új technológiákat, amelyek ezt az igényt kielégítik. A területen leginnovatívabb projekteket március 17.-én Bécsben díjazták a Science2Business ünnepségen. Összesen 16.000 eurónyi pénzjutalmat osztottak szét az ipar és az akadémia leginnovatívabb és legsikeresebb együttműködői között.

A Hand-in-Scan nyerte a 4 ezer Euróval járó 2. díjat, az innovatív kézhigiénia ellenőrző készülék kifejlesztéséért, melyhez Semmelweis Ignác munkássága adta az ihletet. Az ACMIT (Osztrák Orvosi Innovációs és Technológiai Centrum) a Hand-in-Scan csapattal együttműködve, kifejlesztett, validált és kereskedelmi forgalomba hozott egy teljesen új kézhigiéné oktató és ellenőrző rendszert, amely a kézfertőtlenítés közvetlen és objektív kiértékelését biztosítja.
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) spin-off-ja a Hand-in-Scan, amelynek célja, hogy mérhetővé tegye a kézhigiéniát, egy komplex, integrált megoldás biztosítson a kórházaknak, amely akár a minőségbiztosítási rendszert részévé is válhat. A Hand-in-Scan egyedülálló módon személyre szabott, valós idejű visszajelzést ad a felhasználónak, és rendszeresen összefoglaló jelentést küld a kórházvezetésnek a kézfertőtlenítés hatékonyságáról. A rendszer ártalmatlan UV fényt használ, valamint digitális képalkotást és képfeldolgozást melyet egy mesterséges intelligencia-alapú szoftver egészít ki. A saját fejlesztésű program meg tudja különböztetni a kéz fertőtlenített részeit a fertőzött területektől és ezeket azonnal, egyértelműen megjeleníti a kijelzőn.

Tovább