VIK hallgatók sikere az UNICEF pályázatán

2012. december 18.

Boros Ádám és Kéri András , a BME VIK hallgatói nyerték meg a UNICEF pályázatát, melyet az SAP támogatott.

A megmérettetés során az UNICEF francia szervezete számára kellett olyan vizuális megoldást tervezni, mellyel az jobban át tudja tekinteni adományozóit, és ez alapján célzott gyűjtésbe foghat.

A versenyre 800 európai, közel-keleti, és afrikai oktatási intézmény kapott meghívást, melyek mind tagjai a szoftvercég felsőoktatási programjának, az SAP University Alliances-nek.

A döntőbe három csapat jutott, ahol a magyarok a szlovénekkel, és az angolokkal mérkőztek meg. A Boros Ádám, és Kéri András alkotta duó végül az UNICEF által feltett kérdésekre adott válaszok mellett a könnyen érthető, vizuális irányítópultjukkal, és hatásos prezentációjukkal győzték meg a zsűrit. Az első helyezettek több díjjal, köztük egy-egy Ipad-del lettek gazdagabbak, valamint a spanyolországi utazás, és döntő élményével. A hallgatók továbbá felkérést kaptak az UNICEF-től egy közös munkára.

Az analitikai, prezentációs, informatikai, idegen nyelvi készséget, üzleti gondolkodásmódot fókuszba állító nemzetközi versenyt másodszorra rendezte meg az SAP. A mostaninál a hallgatók mindössze 100�000 egyéni adományozó adatát, valamint üzleti intelligencia eszközöket kaptak, ebből kellett megoldást faragniuk a humanitárius szervezet problémájára.

A megmérettetés közép-európai részét koordináló Dudits Ádám, az SAP Labs Hungary fejlesztőközpont ügyvezetője úgy véli, a „Dashboard Competition” –ből mindenki profitál: „a fiatalok megismerik a legújabb szoftvereket, lehetőségeket kínálunk nekik a nemzetközi porondon, a vállalatnak pedig nagyobb rálátása lesz arra, hogy a következő generáció miképpen közelít üzleti problémákhoz, milyen új módokon használják a szoftvereinket.”