50 éves a Schönherz Kollégium

2012. január 25.

50 éves jubileum az ország legmagasabb kollégiumában

Idén ünnepli 50. születésnapját a BME Schönherz Zoltán Kollégiuma. Az ország leghíresebb, tradíciókkalrendelkező kollégiuma ennek alkalmából 2012. február 25-én a Budai várban lévő egykori,Szentháromság téri épületében bált rendez.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának

kollégiumában az 50 év alatt megszámlálhatatlanul sok mérnök-jelölt tapasztalhatta meg, mit is jelent Schönherzesnek lenni, hiszen ez az a hely, ahol megvalósíthatták ötleteiket, tehettek és tettek is a közösségért, a hagyományok ápolásáért és a jöv generációk mérnökeinek segítéséért. Ennek a kollégiumnak a nevéhez olyan hagyományok kötdnek, mint az elmúlt 40 évben Budapestet minden ősszel felforgató Schönherz Qpa, vagy az amerikai ABC televíziót is megjárt, a kollégium oldalán megjelenített Mátrix vagy más néven Óriáskijelző.

Az évforduló kapcsán idén nagyszabású rendezvénysorozat várható, ennek els eseménye a 2012. február 25-én megrendezésre kerül Schönherz Bál. A rendezvénynek a régi vári kollégium épülete ad otthont (ma Magyarság Háza), ahol exkluzív báli körülmények között vacsora és pár pohár bor mellett lesz lehetsége az öregkollégistáknak találkozni rég nem látott barátokkal, nosztalgiázni a kollégiumhoz kötd zenekarok koncertjein, valamint az 50 négyzetméteren kiállított fotók, illetve összegyűjtött videók mellett.

Jegyigénylés:

http://bal.sch.bme.hu/