BSc, BProf záróvizsga, MSc felvételi információ

2021. december 10.

Tisztelt záróvizsgázó, komplex vizsgázó, felvételiző kollégám!

Az MSc felvételi vizsgát (ami egyben elkülönített BSc záróvizsga is), és a BProf elkülönített komplex záróvizsgát jelenléti formában, az egyetem számítógépes termeiben, elektronikusan bonyolítjuk le a kari tanulmányi portálon keresztül. A további tudnivalókat is ezen keresztül tesszük közzé, ezért kérjük, hogy mielőbb lépjenek be erre az alább leírtakat követve.

A vizsgák időpontjai:

  • villamosmérnöki szak (felvételi és záróvizsga)           2022. január 3.     8:00
  • mérnökinformatikus szak (felvételi és záróvizsga)    2022. január 3.   11:00
  • üzemmérnök-informatikus szak (komplex vizsga)    2022. január 3.     8:00
  • gazdaságinformatikus szak (felvételi vizsga)              2022. január 10. 11:00

Bejelentkezés a portálra: https://edu.vik.bme.hu

A bejelentkezésnél fokozottan kell ügyelni a felhasználói névre. Kérem, hogy figyelmesen olvassa el az alábbi tudnivalókat:

  1. Amennyiben Ön csak MSc felvételi vizsgát tesz egy vagy több szakunkra, felhasználóneve a felvételi azonosítója lesz.
  2. Amennyiben Ön csak BSc záróvizsgát tesz valamelyik szakunkon, vagy a BProf üzemmérnök-informatikus szakon komplex vizsgát tesz, felhasználóneve a BME VIK címtáras belépésnél megszokott felhasználóneve lesz.
  3. Amennyiben Ön MSc felvételi és BSc záróvizsgát is tesz, és jelentkezett arra a mesterszakra, amelynek BSc képzésén záróvizsgázik, felhasználóneve a felvételi azonosítója lesz.
  4. Amennyiben Ön MSc felvételi és BSc záróvizsgát is tesz, de nem arra a mesterszakra jelentkezett, amelynek alapképzésén záróvizsgázik, akkor két felhasználónevet is kell használnia. A felvételi azonosítóval belépve az összes olyan szak információit látja, amelyre jelentkezett. A záróvizsga-információkat a BME VIK címtáras belépésnél megszokott felhasználónevét használva tekintheti meg.


A felvételi azonosítóval való belépéshez a „Belépés külső hallgatóként” gombot kell megnyomni. Első alkalommal történő belépéshez először az „Elfelejtette felhasználónevét vagy jelszavát?” gombot kell megnyomni és a felvételi azonosítót mint felhasználónevet megadni. (A felvételi azonosító egy 12 jegyű szám.) A további teendőkről levelet fog kapni a felvi.hu oldalon regisztrált email-címére.

Amennyiben a fentieket követve nem tud bejelentkezni, írjon a felvételi bizottság elnökének az
msc-felveteli@vik-dh.bme.hu címre.

Budapest, 2021. december 10.

Bilicz Sándor
a VIK FB elnöke