OTDK 2021 elismerések

2021. július 9.

A Pro Scientia Aranyérem kitüntetés odaítélésével egy időben az OTDT szakmai bizottságai által felterjesztett kiváló oktatók, kutatók, akik legalább 10 éve részt vesznek a TDK munkában, Mestertanár Aranyérem elismerésben részesülnek. Minden szekcióban annyi Mestertanár Aranyérem kerül odaítélésre, ahány Pro Scientia Aranyérmet nyertek a szekcióból a pályázók. 2021-ben 90 Mestertanár jelölés érkezett 19 intézményből. A szakmai bizottságok által felterjesztett 64 jelöltből 49-en kapják meg 2021-ben a Mestertanár Aranyérmet, melyet hagyományosan a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében adnak majd át.

A BME 3 oktatója részesült aranyéremben, köztük Vörös András (MIT), gartulálunk!

https://otdk.hu/hir/mestertanar-aranyerem-nyertesek-2021

Pro Scientia, Pro Arte és Junior Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesülhet az a fiatal, aki tanulmányai során és az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és arról pályamunkák, előadások vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot adott. Az Aranyérem tehát nem egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget.

Összesen 48 Pro Scienta, 2 Pro Arte és egy Junior Pro Scientia Aranyérem odaítéléséről döntött ma a Bizottság. Az Aranyérmeket novemberben, hagyományosan a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében adja át Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT elnöke  és Prof. Dr. Freund Tamás, az MTA elnöke.

A BME 9 hallgatója részesül Aranyéremben, köztük Varnyú Dóra és Reizinger Patrik . Gratulálunk!

https://otdk.hu/hir/pro-scientia-pro-arte-es-junior-pro-scientia-aranyerem-nyertesek-2021