AI és IoT pályázat

2021. március 11.

Vajon mire tudják használni a tárgyak az internetet? Hogyan lesz az emberek élete biztonságosabb, kényelmesebb, egyszerűbb, ha a környezetünkben lévő eszközök elkezdenek egymással kommunikálni? Milyen új okos tárgyak jelenhetnek meg, ha az Internethez ugyanolyan könnyen tudnak majd csatlakozni mint az elektromos hálózathoz?

Ha vannak válaszaid a fenti kérdésekre, és nem félsz a megmérettetéstől, pályázz a TMIT Internet of Things versenyre! Lehetsz BSc-s vagy MSc-s mérnökhallgató, dolgozhatsz egyszemélyes vagy 2-4 fős csapatban, akár más egyetemek hallgatóival is. A fontos csak az, hogy kezdetben legyen egy jó ötleted, és később egy prototípus, amin be is tudod mutatni.

Idén a verseny kiemelt tématerülete: "AI és IoT - Mesterséges Intelligencia az IoT alkalmazásaiban".

Írd le az ötleted legfeljebb egy oldalban, térj ki arra, hogy milyen problémát old meg, kiknek szól, és hogyan illeszkedik a felhasználók életébe. Az ötlethez nem szükséges itt még a megvalósítást bemutatni, erre a következő fordulóban kerül majd sor. Illusztráld képekkel, és ha gondolod, egy rövid, kb. 1 perces videóval (a videó készítése opcionális, de egy jó videóban nyilván nagyon meggyőzően be lehet mutatni az ötletet). Ezeket küldd el nekünk, hogy bekerülhess azon csapatok közé, akik a következő fordulóban már a megvalósítási ötleteket mutathatják be. A döntőbe végül hat csapat kerül, akik egy szakmai zsűri előtt mutathatják be munkájukat. A döntőbe jutott csapatoknak üzleti és szakmai mentort is biztosítunk.

HATÁRIDŐK:

Az ötleteket bemutató pályaműveket 2021. április 4. éjfélig küldhetitek be az iot-verseny@tmit.bme.hu címre.

A középdöntőbe került csapatoknak 2021. április 10-ig küldünk visszajelzést a további teendőkről. A középdöntőre májusban kerül sor. Itt a csapatok bemutatják a prototípus megvalósításának műszaki tervét, a megvalósításhoz tervezett erőforrásokat, várható költségeket. A középdöntőből a szakmai zsűri 6 pályázatot választ ki, amelyek majd a döntőben versenyezhetnek. A középdöntő konkrét formája és időpontja az ötletpályázat értékelésével egy időben kerül meghirdetésre.

https://www.tmit.bme.hu/iot-verseny