Látványos BME VIK stand az ITU konferencián

2019. október 8.

A telekommunikációs iparág egyik legjelentősebb eseményén mutatták be a BME szakemberei az intézmény oktatási, kutatási és innovációs tevékenységét.

teljes cikk a bme.hu oldalon

A nagy múltú Nemzetközi Távközlési Egyesület célja, hogy összekapcsolja a kormányokat, a vállalatokat, a terület kis- és középvállalatait, valamint a kutatói szférát egy olyan innovatív megoldásokkal teli platformot teremtve, amelyet a résztvevők kapcsolatépítésre, és tudásmegosztásra használhatnak. Magyarország alapító tagja a 193 tagállamot tömörítő nemzetközi szervezetnek; 2018-ban beválasztották az ITU döntéshozó testületébe, a 48 tagú tanácsba.

A világ 130 országából csaknem 5-6 ezer vállalati képviselő, továbbá több mint 200 kormányzati és iparági vezető jelenlétében tartották meg a rendezvényt. A konferencia fő témája az innováció és a konnektivitás, a legújabb trendek, fejlesztések bemutatása, érintve az Internet jövője, az IT biztonság, a robotika, a mesterséges intelligencia (MI), az űrtávközlés, az okos városok (smart cities), az IoT témakörét, valamint az 5G fejlesztéseket. A magyar kis-, és középvállalkozások, illetve az egyetemek a több napos esemény során egyedülálló lehetőséget kaptak az iparág meghatározó nemzetközi szereplőivel való közvetlen találkozásra, elősegítve ezzel a globális kapcsolati háló kialakulását és megerősítését.