Innovatív pénzügyi megoldások 2019

2019. január 2.

A Gránit Bank és a BME VIK AUT harmadik alkalommal hirdetett közös ötletpályázatot olyan fiatal mobilalkalmazás-fejlesztők számára, akik innovatív ötleteikkel reofrmálhatják meg a banki szektort.

Idén már harmadszor hirdetett közös ötletpályázatot a GRÁNIT Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatika Tanszéke a jövő pénzügyi mobilalkalmazásának kifejlesztésére, amelyre ezúttal is számos kreatív pályamunka érkezett. A pályázat célja – hasonlóan a korábbi évek kiírásaihoz – előremutató, a felhasználók igényeire szabott, a piacon még nem elérhető, okostelefonon futó pénzügyi alkalmazás fejlesztése volt. A beérkezett pályaművek közül a szakmai zsűri a fődíjas pályaműveket az újdonságok potenciális üzleti értéke, a bemutatott alkalmazás design-ja és a prototípus kidolgozottsága alapján választotta ki.

A fődíjas mobilapplikáció univerzális tanácsadóvá változtatná a banki mobil app-ot, hogy felhasználójának minél teljesebb szolgáltatás - akár még receptek és lépésszámláló is - rendelkezésére álljon a pénzügyek néhány érintéssel való lebonyolítása mellett, valódi élménnyé változtatva az alkalmazás használatát. A másik két díjazott ötlet közül az egyik a mobilkészülékek sajátosságait kihasználva a bankolást a telefonáláshoz és SMS küldéshez hasonló egyszerűségű műveletté varázsolná, míg a másik egy modern banki app teljes arzenáljával javasolta elnyerni az ügyfelek tetszését, mely az alapfunkciókon túl alkalmas mikro megtakarítások kezelésére, QR kódos fizetésre, kártyazárolásra, és még számos egyéb banki műveletre. A nyertes pályázók, Kapitány Erik, Varnyú Dóra és Czetter Gábor a decemberi díjátadó gálán vehették át jutalmukat.

Teljes cikk