BME sikerek az 5. Pannon NetSkills Challenge versenyen

2018. december 4.

Az 5. BME – Pannon NetSkills Challenge országos hálózati informatikai verseny döntőjének idén a PE MIK adott otthont 2018. november 30-án.

A versenyben 8 felsőoktatási intézmény közel 30 versenyzője nevezett a megmérettetésre. Az intézmények név szerint: Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Neumann János Egyetem, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem, Pécsi
Tudományegyetem, Széchenyi István Egyetem.

A visszajelzések alapján idén is nagyon ötletes és kihívásokkal teli feladatokat sikerült összeállítani: egy memóriaproblémákkal küzdő rendszergazda gyakornok lelkesen újratervezte a cégük hálózatát, de a
munka közben elment ebédelni, és mire visszatért, csupán emlékfoszlányai voltak arról, hogy mit, hol és vajon miért állított be. A versenyzők feladata az volt, hogy felderítsék a hálózat jelenleg ismert beállításait, azonosítsák és kijavítsák a különböző problémákat, illetve pótolják a hiányzó konfigurációs paramétereket.

A verseny döntősei között a támogatók által felajánlott értékes tárgynyeremények és díjak kerültek kiosztásra! A verseny végeredménye:

*1. hely: Mészáros Bálint (BME) 2. hely: Kováts Levente (BME) 3. hely: Pünkösd Marcell (BME) *
A nyerteseknek ezúton is gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

A verseny támogatói: Cisco Systems Magyarország Kft., GetCon Hungary Kft., NETvisor Zrt., HTTP Alapítvány, PONTIS Alapítvány, Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület, AREUS Infokommunikációs Zrt., MacroTel Kft.

Fotók a verseny díjátadójáról:

https://mik.uni-pannon.hu/index.php/hu/szervezet/fotogaleriak/2018/bme-pannon-netskills-challenge-2018.html