Fűthető falfesték?

2018. október 2.

A Poli-Farbe és a BME mérnökei bemutatták a hazai fejlesztésű lakást fűtő falfestéket - erről tartottak sajtótájékoztatót 2018. október 2-án.

Egyedülálló technológia, lakásfűtő falfesték prototípusát mutatta be a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakembereivel közösen. A fűtőfesték csökkenti az otthonok ökológiai lábnyomát, alkalmas a lakások, házak energiatakarékos felmelegítésére. A termékújdonság újabb irányt teremthet a lakásfelújításban és az „okos-lakás” kialakításában.

Májusban kötött együttműködési megállapodást a Poli-Farbe, a haza festékfejlesztés egyik meghatározó központja és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke vezetőképes festék kifejlesztésére. A szabadalmaztatási és engedélyeztetési eljárások függvényében várhatóan 1 éven belül kereskedelmi forgalomba kerülő, teljességgel hazai innováció lényege, hogy jól szigetelt szerkezeten, a megfelelően előkészített és alkalmazott festékfűtés lényeges idő- és hőveszteség nélkül, közvetlenül melegíti a kijelölt területet 

https://hvg.hu/ingatlan/20181002_Itt_a_lakast_futo_falfestek_raadasul_magyar_talalmany

http://www.bme.hu/hirek/20181026/A_BME_mernokeivel_kozos_munkaban_jott_letre_a_futest_forradalmasito_falfestek