BME - Belügyminisztérium - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium együttmûködés

2010. november 26.

Együttműködési megállapodást írt alá Dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter,�Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Péceli Gábor, �a Műegyetem rektora.

A megállapodás keretében a BME informatikai és távközlési tudásközpontjai és tanszékei közreműködnek a kormány infokommunikációs fejlesztési célkitűzéseinek megvalósításában olyan kiemelt alkalmazási területeken, mint a közigazgatás fejlesztése, a szolgáltató közigazgatás megvalósítása, az önkormányzati informatikai rendszerek korszerűsítése, a nemzeti adatvagyon rendszerének kialakítása, a rendészeti feladatok informatikai és távközlési támogatása, valamint a nemzeti hálózat kialakítása.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Belügyminisztérium a kormány fejlesztési céljainak megvalósítása során hasznosítani kívánja mindazt az egyedülálló szakmai tudást és tapasztalatot, amellyel a kutatóegyetemi címmel kitüntetett Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem informatikai és távközlési tudásközpontjai és tanszékei rendelkeznek.

Képek: https://www.vik.bme.hu/fotogaleria/505.html

Budapest, 2010.november 25.

Fotógaléria...