People's Choice Award közönségdíjat kapott a Cogito

2018. szeptember 19.

Habár az egyetemi tankönyveket a mai napig forgatják a hallgatók, a tanulás is egyre inkább átkúszik az online térbe. A Start it @K&H inkubátorban működő Cogito ezért egy olyan közösségi platformot hozott létre, amellyel a hallgatók és az oktatók közösen szerkeszthető tananyagot készíthetnek. Innovatív ötletük a Magyarországon először megrendezett Pitch@Palace Hungary 1.0 startup versenyen az előkelő harmadik helyen végzett, és elhozta a People's Choice Award közönségdíjat is.

 

Az András, yorki herceg által 2014-ben létrehozott Pitch@Palace elnevezésű startup verseny célja, hogy bemutassa, támogassa és egyben mentorálja is a fiatal és innovatív vállalkozókat. A közép-európai országok közül elsőként Magyarországon megrendezett Pitch@Palace Hungary 1.0 versenyen a 12 döntős a yorki herceg, valamint hazai és nemzetközi nagyvállalati vezetők és befektetők előtt mutathatták be ötleteiket. Közülük az egyetemi jegyzetek közösségi megosztásán alapuló Cogito szoftver nemcsak az előkelő harmadik helyet érte el, de egyben elhozta a People’s Choice Award közönségdíjat is. „A Cogito egy közösségi média környezetbe ágyazott dokumentumszerkesztő, ami rendkívül gyors, egyszerű és hatékony kommunikációt, valamint információátadást tesz lehetővé a hallgatók és az oktatók között” – mondta el Majtán Máté a Cogito ügyvezető igazgatója.

A csapatnak négy mérnökinformatikus hallgató is tagja, név szerint Papp Máté (most szerzett diplomát), Körmendy Bertalan, Lobler Ádám és  Kovács-Egri Kristóf.
Gratulálunk!