Junior Prima díj a VIK oktatójának

2017. november 28.

Junior Prima díjat kapott Dr. Bolgár Bence, a BME VIK Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék (MIT) kutatója. A neves elismerést a tudomány kategóriában ítélték oda.

A Junior Prima díjjal 2007 óta tüntetik ki a kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalokat több kategóriában, a tudomány az egyetlen, ahol a korhatár 33 év. Az egyes tudományterületek szaktekintélyei, akadémikusok, professzorok, valamint az MFB által felkért ajánlók minden évben számos jelölt elismerésére tesznek javaslatot.

Bolgár Bence a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatójaként 2009-ben kapcsolódott be a BME Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszékének (MIT) munkájába, amelynek egyik első állomása volt 2011-ben egy országos tudományos diákköri konferencián (OTDK) elért első helyezés. 2012-től a MIT tanszék doktorandusza, majd 2015-től tudományos segédmunkatársa, jelenleg egy tanszéken futó OTKA projekt kutatója és a Mesterséges intelligencia és a Gépi tanulás tárgyak oktatását segíti. Kutatási területei a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és speciálisan az adat- és tudásfúzió módszerek, illetve ezek gyógyszerkutatási, orvosbiológiai felhasználása. Elért eredményei a gyógyszerkutatás területén mind az újrapozícionálás, mind a hatóanyag-célpont interakció predikciója szempontjából világszínvonalúak. A jelenlegi kutatások a személyre szabott medicina területéhez kapcsolódnak, várhatóan a betegségek egymásra hatásának rendszerét és annak genetikai hátterét segítenek majd tisztázni. A nagy mennyiségű egészségügyi háttértudás és a nagy egészségügyi adathalmazok integrált elemzése az egészség megőrzésének új útjait is megpróbálja felderíteni, ahogyan a betegségek együttes megjelenésének és optimális együttes kezelésének lehetőségeit is.

Gratulálunk a sikerhez!

Index hír