Érdekel a jövő plázája?

2017. szeptember 20.

A bme.hu tudósításából megismerhetők a Demola őszi projektjei, melyekre várják az érdeklődő hallgatók jelentkezését.

A „V1” épületben található BME Innovációs Laborban mutatták be a várhatóan ősszel induló új projekteket, amelyekben számos új téma és ipari partner jelent meg. Egyik újdonság az ún. „MiniCRM”-rendszer, amely egy már létező, a hazai kis- és középvállalkozások életét megkönnyítő folyamatirányítási szoftver. A DEMOLA partnerként működik közre ennek a programnak a továbbfejlesztésében, így arra keres vállalkozó kedvű hallgatókat, hogy az ügyfelek egyéni informatikai igényeit testreszabja.

Egy másik projektben a jövő plázáját terveznék fiatalokkal közösen, amelyhez a stratégiai menedzsment, az innováció, a marketing, az applikációk, az okos megoldások és más telekommunikációs platformok iránt érdeklődő ifjak jelentkezését várják. Segítségükkel szeretnék jobban megérteni az Y- és a Z-generáció igényeit, az eredményeket felhasználva pedig a partnerek növelnék ingatlanjaik, bevásárló központjaik értékét.

„Mentsd a menthetőt!” felhívással fordul a diákokhoz az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), amely a megújulását tervezi a hallgatók segítségével. Olyan programjavaslatokat és megoldásokat várnak, amellyel a szervezet munkatársai modern, támogató és biztonságot nyújtó környezetben dolgozhatnak.

Egy további partner, az „akadálymentes” játékfejlesztő ipar képviselője egy látássérültek által is használható videójáték kifejlesztését tűzte ki célul. Egy olyan program prototípusának létrehozására törekednek, amely teljes, szórakoztató és magával ragadó élményt nyújt a szemek „munkája” nélkül, az összes többi érzékszerv stimulálásával. A megvalósításhoz programozókat, valamint marketinget és szociális tanulmányokat folytató fiatalokat várnak.

Tovább