Gábor Dénes - díjak átadása

2016. december 24.

A BME három oktató-kutatója és egy hallgatója is részesült a korszakalkotó műszaki-szellemi alkotások elismerésére szolgáló, egyik legrangosabb magyar díjban.

„A legtöbb díjazott későbbi teljesítménye bizonyította mind az előterjesztések meggondoltságát, mind az azt követő kuratóriumi döntések helyességét, indokoltságát” – emelte ki beszédében Gyulai József kuratóriumi elnök, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Elektronikus Eszközök Tanszék professzor emeritusa, utalva a kuratóriumi tagok immár három évtizedre nyúló munkájára. Az elnök rámutatott, hogy az idei harmincnégy előterjesztés elbírálása rendkívül nehéz feladatot jelentett, mert a jelöltek nemcsak kiemelkedő szakmai pályafutást, de az Alapítvány célkitűzéseivel egyező eredményeket mondhattak magukéinak. Nyolc díj, három életműdíj, az „In memoriam Gábor Dénes” elismerés valamint a „Gábor Dénes Tudományos Diákköri ösztöndíj” odaítéléséről döntöttek.

A VIK oktatói közül Szabó Csaba Attila, a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék professzor emeritusa „több évtizedes kiemelkedő alkotótevékenységéért, nevezetesen a szélessávú hálózatokon és interneten keresztüli multimédia továbbítás kutatásában és oktatásában elért eredményeiért kapta az elismerést. A közösségi hálózati technológiák, alkalmazások és szolgáltatások, üzleti modellek innovatív kidolgozásáért és értékteremtő megvalósításáért, valamint a tudományos eredményeket bemutató nemzetközi szakmai konferenciák szervezéséért és angol nyelvű folyóiratok létrehozásáért, és abban magas szintű főszerkesztői munkájáért” – folytatódik a laudáció.

További beszámoló a www.bme.hu oldalon