Keressük a BME legjelentősebb tudományos közleményét!

2016. október 6.

Másfél millió forintos összdíjazású pályázattal ösztönzi kutatóit a Műegyetem a Pro Progressio Alapítvánnyal karöltve.

„A BME 2016. évi legjelentősebb tudományos közleménye” és „A BME legkiválóbb tudományos közleménye 2012-2016” – e két cím elnyerésére közösen hirdetett pályázatot Józsa János, a BME rektora és Pakucs János, a Pro Progressio Alapítvány kuratóriumi elnöke. Felhívásuk célja a leginkább elismert tudományos folyóiratokban történő publikációk ösztönzése, illetve a kiváló műegyetemi kutatók további elismerése.

„A BME 2016. évi legjelentősebb tudományos közleménye” kategóriában a Science vagy a Nature folyóiratokban idén megjelent vagy elfogadott közlemények szerzőinek jelentkezését várják. A „BME legkiválóbb tudományos közleménye 2012-2016” kategóriában pedig a Web of Science-ben található, a legtöbb független hivatkozást elérő publikációval lehet pályázni.

További feltétel, hogy a tudományos alkotások létrejöttében legalább a munka 25%-át a BME-vel közalkalmazotti vagy hallgatói jogviszonyban álló oktatók-kutatók, hallgatók végezzék.

Mindezzel áttételesen az egyetemi rangsorokban, kiemelten a Shanghai-listán is szeretne jobb helyezést elérni az intézmény – hangsúlyozta a kiírásban Kollár László tudományos rektorhelyettes, a pályázat szakmai koordinátora.

bme.hu cikk

felhívás