Új Nemzeti Kiválóság Program pályázat

2016. június 15.

Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjpályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma a hazai kutatók és alkotóművészek utánpótlására és pályán tartásuk támogatására.

Az ÚNKP ösztöndíjpályázatai olyan, a magyarországi felsőoktatási intézmények alapképzéseiben, mesterképzéseiben vagy doktori képzéseiben részt vevő hallgatókat, doktorjelöltjeket és 40 év alatti oktatókat-kutatókat támogatnak, akik kimagasló kutatási és alkotói tevékenységet végeznek, illetve abban kiváló teljesítményt nyújtanak.

A program célja, hogy minden tudományos és művészeti területen támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, az elindulást, majd a pályán tartást a tudományos és művészeti pályán, valamint a nemzetközi szinten is kiváló, fiatal kutatók és alkotók munkáját.

A pályázatokat a minisztériumi kiírás alapján 2016. június 10. és 2016. június 27. között lehet benyújtani. Ugyanakkor a BME kéri az érdeklődőket, hogy ezt lehetőség szerint június 17. és június 27. között tegyék meg, mivel az intézmény addigra alakítja ki a pályázatok kezelésével kapcsolatos belső folyamatait.

A programról tájékoztatót tartunk június 20-án (hétfőn) 11:00-kor az IB019-es teremben.

A BME VIK kari tájékoztató anyaga letölthető innen.

 

Egyetemi oldal

További részletek